大学院教育Master & Doctoral Course

Top > 大学院教育 > 授業案内 > 「特徴あるプログラム」 TOKUPRO > 【重要】オンライン授業におけるNUCTを用いた出席確認方法(特徴あるプログラム・プレミアムレクチャー)/The instruction of checking your attendance of online courses (TOKUPRO・Premium Lecture ) on NUCT

2020年9月以降、オンラインで開講される「特徴あるプログラム」と「プレミアムレクチャー」の出席確認は、NUCTの小テストへの回答をもって行います。
Starting from September 2020, attendance of Online "TOKUPRO" and "Premium Lecture" will be checked by answering quiz on NUCT.

NUCT: https://ct.nagoya-u.ac.jp/portal

各講義において「キーワード」又は「小テスト問題」が出されますので、NUCTの小テスト欄へ回答して下さい。
For each lectures, 'Keywords' or 'Questions of quiz' will be provided. Please answer it in a answering form on NUCT.

NUCT小テスト機能の使い方は以下の資料を確認して下さい。
Please check the instruction below for how to use quiz function on NUCT.

オンライン授業におけるNUCTを用いた出席確認方法/The instruction of checking your attendance of online courses

NUCT小テスト回答方法

How to answer "Tests & Quizzes" on NUCT

※「特論」の出席確認については講義中の指示に従って下さい。

About TOKURON lecture's attendance confirmation, please follow the instructions by the Instracter during the Online lecture.

【注意事項】

・2020年9月以降、オンラインで開講される「特徴あるプログラム」及び「プレミアムレクチャー」の出席確認は、NUCTの小テストへの回答をもって行います。
講義を受講していない学生が小テストへ回答することは禁止します。
(受講した講義は小テストを回答し、お手元のカードの該当欄へ日付と「Zoom受講」と記載してください。)
・小テストが受講できるのは、講義開始から講義終了後60分までの間のみです。
・小テストへ回答しない場合は、出席認定不要であるとして扱い、後日出席を認めることはいたしません。
・講義開始30分を過ぎてからの入室は出席と認めません。原則60分以上の出席が必要です。
(Zoomでは受講者の入退室時刻及び滞在時間記録しています。)
・実際に講義に出席していないにも関わらず小テストへ回答する等の不正が発覚した場合、
大学院教育委員会及び教授会にて承認を得た上で、不正を行った学生の当該年度の特徴あるプログラム全てへの出席を取り消します。
(2020年9月2日 大学院教授会)
【Important】
・Starting from September 2020, attendance of Online "TOKUPRO" and "Premium Lecture" will be checked by answering "Tests & Quizzes" on NUCT.
"Tests & Quizzes" can only be answered by students who attended a lecture.
(You must answer a quiz, and write the date of attendance and 'Taken through Zoom' on your TOKUPRO Card.)
・You can answer a quiz on NUCT during lecture-time and 60 minutes after a lecture.
・Your attendance won't be accepted, if you don't answer a quiz.
・Attending a lecture after 30 minutes from starting time is not accepted. You need to be in a lecture at least 60 minutes.
(Zoom records the time of attendance/leave, and how long students stay in a lecture.)
・If we find students answering a quiz without attending a lecture, all attendance of TOKUPRO in an academic year will be cancelled.